До Дня міста Лозовій подарували спортивне й музичне обладнання і виступ зірок +vd

Гурт Авіатор у Лозовій, ТРК Сігма

Напередодні Дня визволення у Лозовій влаштували народні гуляння. На них лозівчан привітали керівники міста, району й області і гурт “Авіатор”.

Нетрадиційна майстерність

У Лозовій святкування 144-го Дня народження міста і 70-ї річниці Дня визволення розділили на два дні. Пам’ятну частину — мітинг на Меморіалі та солдатський привал для ветеранів — призначили безпосередньо на 16 вересня. А ось народні гуляння з артистами і феєрверком перенесли на вихідний, 14 вересня.

Поки на сцені тривають останні приготування для артистів, свої таланти й вміння демонструють лозівські народні майстри. Поруч з традиційними медом, виноградом, плетінням й бісером — індіанські аксесуари ручної роботи лозівчанина Євгена Сєрова.

Ні вітер, ні дощ

Тим часом сцену вже віддали лозівським артистам. А поруч свої привітання городянам готують учні Лозівської художньої школи: доки не стемніло, вони малюють визначні місця Лозової.

Потроху святкувальники заповнюють і парк “Перемоги”. Тут тривають спортивні змагання. Через вітер шашки періодично доводиться ловити, але учасники на погоду не скаржаться. Навіть ті, що грають у пінг-понг.

Лозівчан на сцені змінюють артисти з Харкова. За майстрами акробатичного рок-н-ролу змінюють відомі на всю Україну хлопці-барабанщики з гурту “Мелодрам-шоу”. Їхній виступ неабияк тішить не лише молодь у натовпі святкуючих, що танцює під невеличким дощем, а й інших артистів — харків’ян угандійського походження з групи “Альфа-Альфа”. Вони теж підтанцьовують під сценою.

Коли настає їхня черга виходити, вони запалюють так само безпосередньо. Співають українські пісні у власних обробках. Лозівчани підспівують.

Урочисте “ми”

Після афроукраїнців на сцену повертаються лозівські артисти. Вони відкривають урочисту частину свята — з привітаннями керівників міста, району і області. Очільники говорять коротко і весь час використовують “ми”.

– Я вам усім і кожному окремо хочу подякувати за те, що ми любимо наше місто, працюємо, виховуємо дітей і просто радіємо життю, – вітає співвітчизників мер Лозової Сергій Степанов.

– Хочу вам побажати, що, не зважаючи на труднощі — ми вже не раз їх проходили, — ми їх достойно подолаємо і будемо йти уперед. Хочу побажати усім вам впевненості у завтрашньому дні! – звертається до лозівчан народний депутат України Анатолій Гіршфельд.

– Місто живе, розвивається,і головною рушійною силою були і залишаються самі лозівчани. Я від усієї душі дякую кожному з вас за ваш вклад у долю Лозової! – приєднується до побажань депутат Харківської облради Олександр Колесніков.

Подарунки до свята

Представник Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал привіз подарунки. Він вручає меру Лозової сертифікати на тренажери для спортшколи “Локомотив”, на два тенісні столи для міської федерації тенісу і на звукопідсилювальну апаратуру для Палацу культури.

Після того найкращим керівникам і працівникам лозівських підприємств вручають відзнаки від міської і обласної влади.

І ось вона — кульмінація: на сцену виходять запрошені зірки, гурт “Авіатор”. Він виконує свої хіти та популярні пісні 80-х. Лозівчани співають і танцюють разом з хлопцями на сцені.

А завершується свято феєрверком у півнеба.

Валерія Гецко

________________

Если вы хотите украсить помещение к приходу гостей, а украшать живыми цветами для вас дорого и нерационально, предлагаю вам купить искусственные цветы. На сайте https://cvetok.net.ua/ вы встретите огромный выбор цветов с доставкой. 

________________

На правах реклами

{youtube}3ceoWqjNk7w{/youtube}