У Лозовій офіційно запрацювало друге кладовище +vd

Кладовище на лозівському хуторі Лісівський нарешті діє повноцінно. Порядок тут наводить КП “Парк”, а місця визначає квартальна.

Лісівське кладовище почалося з братської могили. Місяць тому, коли похованням надали офіційний статус, цю могилу доводилося шукати, а зараз її видно здаля. Тиждень тому комунальне підприємство “Парк” почало наводити тут лад: його працівники вивезли зі старої частини 3 причепи сміття.

Відповідальною за кладовище призначили місцеву квартальну Аллу Шевченко. Вона визначає місця і веде облік. Пані Алла просить лозівчан не ховати тут самочинно. По-перше, можна зайняти ділянку, заброньовану іншими людьми. По-друге, існує вірогідність, що потім доведеться спілкуватися з правоохоронцями — пояснювати походження тіла.

Щоб отримати місце на кладовищі — самостійно чи через ритуальну службу — потрібно звернутися до Алли Шевченко з довідкою про смерть і заплатити 50 гривень за розмітку. Усе офіційно, з квитанцією, пояснює пані Алла.

Поховання проводяться тільки на новій ділянці, нагадує квартальна. Стара частина лісівського кладовища закрита — вона підійшла занадто близько до житла.

Валерія Гецко

 

 

{youtube}UdD6fB1kb4M{/youtube}