Лозівські депутати не потрапили на зустріч Панютинського голови з виборцями +vd

Депутати Лозівської міськради не потрапили на зустріч Панютинського селищного голови Олексія Корпана з виборцями — у призначений день, 6 листопада, вона не відбулася.

Схід, якого не було

Відповідно до закону про місцеве самоврядування в Україні кожен народний обранець зобов’язаний щорічно звітувати перед виборцями. За словами секретаря міськради Тетяни Запорожець, вона письмово запитала Панютинського голову, коли він планує проводити звітні зустрічі. Отримала відповідь — 6 листопада о 13:30 за адресою вулиця Миру, 37. Це дитячий садок.

Депутати приїхали — а зустрічі немає. Взяти участь у сході намагалися секретар міськради Тетяна Запорожець, депутати Андрій Нижник, Світлана Кальченко, Микола Івахненко та Валерій Боровенко.

“Ми приїхали, виходить, нас просто обдурили”, – обурюється Валерій Боровенко.

Порозпитувавши людей, народні обранці з’ясували, що про зустріч із селищним головою знали тільки вони самі, говорить Світлана Кальченко.

Хотіли попитати

Троє депутатів, що планували взяти участь у сході, — самі панютяни. Вони хотіли поставити селищному голові цілу купу питань. Говорять, він відсторонив їх від справ Панютиного і не запрошує на сесії селищної ради.

“У Панютиному дуже багато проблем, і, виявляється, за такого ставлення селищного голови, звісно, ці проблеми, мабуть, вирішувати дуже важко. І може, він взагалі не здатний ці проблеми вирішувати”, – висловлюється Андрій Нижник.

Голова поплутав дати

Після телефонного дзвінка Панютинському голові Олексію Корпану з’ясовується: він наплутав з датами. Говорить, зустріч була напередодні, і не на вулиці, а у трудовому колективі дитячого садочка. Його завідувачка, Олена Тернова, це підтверджує.

Поспілкувалися у кабінеті

Після сходу, який не відбувся, депутати міськради прямують до селищної ради. У кабінеті Олексія Корпана вони запитують, чому він не проводить сходи, як годиться, а голова відповідає, що він і так щодня зустрічається з людьми.

Люди не соромляться ставити найнезручніші для очільника питання під час будь-яких зустрічей, пояснює Олексій Корпан. На звинувачення депутатів Світлани Кальченко та Андрія Нижника, що він не залучає їх до вирішення панютинських питань, відповідає, що буде звертатися частіше.

Голова погоджується, що проблем у селищі вистачає, говорить, більшість пов’язані з недофінансуванням. Натомість депутати нагадують, що не треба видавати зарплатню за рахунок грошей на благоустрій, і звертають увагу, що там, де безкоштовно прибирає підприємство “Укрспецвагон”, – чисто, а біля селищної ради — купи листя.

Щоб було зручно і всі знали

Секретар міськради Тетяна Запорожець повертає розмову до звітів перед людьми. Вона наполягає, щоб Олексій Корпан виступив перед панютянами зі звітом, причому, у зручний для них час, а не о 13:30. Голова говорить, що порадиться з людьми щодо часу проведення сходів.

Наступний звіт перед виборцями Олексій Корпан планує провести 15 листопада. Говорить, обов’язково повідомить у встановлені терміни міську раду і людей, у тому числі, через засоби масової інформації.

Валерія Гецко

 

{youtube}x2iXJJW-jco{/youtube}