У Сахновщинському районі дітей погано годують та гріють, поскаржились батьки +vd

Школярів годують з перебоями, а дитсадок тиждень стояв закритий, розповіли жителі села Лигівка Сахновщинського району під час зустрічі з народним депутатом Анатолієм Гіршфельдом 30 жовтня.

Гроші батьків застрягли у казначействі

Учні місцевої школи невчасно отримують свої шкільні обіди, попри те, що батьками вони давно оплачені, поскаржилася Ольга Павлівна, мама чотирьох дітей. Усі батьківські кошти освітяни передали до бюджету, пояснює директор Лигівського навчально-виховного комплексу Валентина Перевишко. Тепер гроші не пропускає казначейство, говорить вона.

Голова Сахновщинської райдержадаміністрації Віталій Яковенко запевняє, що на рівні району вихід вже придумали.

“Батьківську плату будемо брати натурою, – говорить очільник району. – Що це мається на увазі? Що ті постачальники продуктів, які привозять, ви в них купляєте масло, хліб і все інше і вносите в шкільну їдальню натурою ці продукти”.

Директорка НВК зауважує, що можуть виникнути проблеми із санепідслужбою та контролько-ревізійним управлінням. Але голова району запевняє, що все буде добре. 

Дитсадок закривали через економію

Лігівські мами піднімають ще одне питання: кажуть, коли у школі були канікули, дитячий садок не працював. Зараз, хоч садок і працює, його недоопалюють, продовжують скаржитися мами: діти вдень лягають одягнені у холодні й сирі постілі.

Голова райдержадміністрації Віталій Яковенко після запитань шкодує, що мами досі не розібралися у ситуації. Район, говорить він, змушений вимикати опалення у школах на час канікул заради економії. У Лигівці дитсадок прив’язаний до шкільної теплосистеми, ось він і постраждав.

За словами Віталія Яковенка, економити доведеться і далі, щоб розтягнути гроші на опалення якомога надовше. Що робити мамам у ситуації, коли закривається дитсадок, голова району не відповів. 

Проблеми мам — на першому місці

Після жінок піднявся настоятель місцевого храму. Він звернувся вже до народного депутата Анатолія Гіршфельда — попросив допомоги на будівництво недільної школи. Депутат відповів, що і він сам, і заснований ним благодійний фонд “Патріоти” найперше береться за вирішення найгостріших проблем. Зараз, сказав народний депутат, уваги більше потребують питання лигівських мам.

Валерія Гецко

 

{youtube}1fFZr0it3vY{/youtube}