Вирок у резонансній справі: вбивці з панютинського психодиспансеру “дали” 13 років +vd

5 лютого Лозівській міськрайсуд засудив колишнього утриманця Панютинського психоневрологічного інтернату до 13 років позбавлення волі. Чоловіка звинувачували у тому, що він намагався зґвалтувати психічнохвору жінку, а потім вбив її і підпалив тіло.

 

Ця історія почалася у квітні 2013 року. Тоді на панютинському кладовищі виявили обгоріле тіло вихованки місцевого психоневрологічного диспансеру. За добу правоохоронці вийшли на утриманця того ж закладу, психічнохворого 38-річного Руслана Кузьмичова. Його відбитки знайшли на банці, якою жертві намагалися перерізати горло.

Затриманий зізнався у скоєному, а експертиза визнала його осудним. Чоловіку загрожувало довічне ув’язнення, і цю справу розглядала колегія суддів. 5 лютого вони оголосили йому вирок: 13 років позбавлення волі. Обвинувачення пропонувало 15 років, говорить прокурор Лозівської міжрайпрокуратури Олександр Черкас, але суд, ймовірно, взяв до уваги, що підсудний — інвалід дитинства.

Поки що засуджений перебуває у слідчому ізоляторі у місті Харків: в нього є місяць на апеляцію. Після того вирок набуде сили.

Валерія Гецко

 

{youtube}W32W4LKJb38{/youtube}