У Лозовій ветеранів Афганістану вшанували мітингом, ходою та нагородами +vd

На мітинг до пам’ятного знаку у сквері афганців прийшла рекордна кількість воїнів-інтернаціоналістів — близько 250 чоловік. Ходою з ними пройшли і високопосадовці.

 

15 лютого виповнилося 25 років від Дня виведення радянських військ з Афганістану. Через ту війну пройшли 300 чоловіків Лозівщини.

Мітинг

У Лозовій відзначини почали мітингом-реквіємом біля пам’ятного знаку загиблим афганцям. До ветеранів звертаються народний депутат України Анатолій Гіршфельд, який спеціально приїхав, щоб вшанувати інтернаціоналістів, мер міста Сергій Степанов, голова Лозівської райдержадміністрації Богдан Рева і голова райради Ігор Нестєров. Вони відзначають, що сьогодні не час давати оцінку афганській війні, а варто подякувати її учасникам за честь і доблесть, з якими вони виконали свій військовий обов’язок.

“Десятеро не повернулися з цієї війни. П’ятнадцятеро прийшли пораненими. На сьогоднішній день 30 чоловік — інваліди. Але ще — важко говорити про це — 62 людини немає з нами, які у мирний час пішли з нашого строю”, — нагадує Сергій Слєпцов, голова Лозівського міськрайонного відділення Української спілки воїнів-інтернаціоналістів.

Тих десятьох чоловіків міста і району, що загинули в Афганістані, на мітингу згадують поіменно. Після хвилини мовчання пам’ятну стелу засипають живими квітами.

Хода

Після мітингу-реквієму його учасники шикуються на проспекті Перемоги. Урочистою ходою, у супроводі муніципального оркестру, вони ідуть від скверу афганців до міського Палацу культури. Цей шлях у понад кілометр разом з лозівчанами і воїнами-інтернаціоналістами долають і перші особи.

На ганку міського Палацу культури лозівська молодь зустрічає ходу оплесками.

Нагороди

У Палаці відбувається концерт і нагородження. За клопотанням народного депутата Анатолія Гіршфельда голову лозівських афганців Сергія Слєпцова та учасника бойових дій В’ячеслава Євсюкова за їхню громадську діяльність відзначають годинниками голови Верховної Ради України. На Харківщині вони єдині отримують такий подарунок.

Ще дев’ятьом ветеранам Анатолій Гіршфельд вручає подяки народного депутата. Міський та районні очільники роздають і свої грамоти й пам’ятні медалі афганцям.

Ветеранам, які після Афгану ліквідовували ще й аварію на Чорнобільській атомній станції, вручають особливі нагороди. Іван Гончаров отримує почесну відзнаку “Патріот України”, а Іван Гонтар та Іван Бугаєнко — відзнаку “Чорнобильська пошана”.

Нагородження проводять і воїни-інтернаціоналісти. За благодійну діяльність народного депутата та створеного ним фонду “Патріоти” Анатолію Гіршфельду вручають медаль “За благодійність”.

“Я, користуючись нагодою, хочу подякувати усім членам опікунської ради фонду “Патріоти”, які з великою увагою і теплом відносяться до тих прохань, з якими до них приходять. Велике вам дякую! Я вважаю, що це — наша спільна нагорода”, — відповідає Анатолій Гіршфельд.

Такі самі медалі отримують міський голова Сергій Степанов та голова райдержадміністрації Богдан Рева.

А далі на усіх глядачів чекає ще півтори години концерту.

Валерія Гецко

______________________

Ви вважаєте, що у вас гарне почуття смаку і стилю? Це не зовсім так, якщо ви до сих пір не є власником годин від Daniel Wellington. Досконалість в деталях. Переконайтеся в цьому самі, виберіть годинник на сайті http://pimano.com.ua/chasy-daniel-wellington. Тут ви знайдете ідеальний аксесуар і для чоловіка і для жінки.  

______________________

На правах реклами

{youtube}WXyX0dNxC1o{/youtube}