Сільські голови Лозівщини поскаржились на енергетиків +vd

Лозівські сільські голови заявили, що «Харківобленерго» погрожує відрізати світло навіть тим, хто заплатив за нього. Цю ситуацію розбирали на районній планерній нараді 3 березня. 

Начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації Валерій Умбатов назвав 27 кандидатів на відключення. Здебільшого це сільради Лозівщини. Деякі сільських голів це обурило. Вони переконували, що вже розрахувалися з енергетиками.  Представник «Харківобленерго» Володимир Куліш вибачився. Сказав, що інформація може бути застарілою, і пояснив, що розрахунки бюджетників часто затримують у казначействі, а енергетики зараховують платіж лише тоді, коли бачать гроші вже у себе на рахунку. Це чітко вказано у договорі про постачання електроенергії, наголосив Володимир Куліш.

Договір договором, але залишати без світла амбулаторії та правоохоронців у цей непростий час – злочин, наполягали голова райради Ігор Нестєров та перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Жидков.

Суперечку зрештою вирішила керівниця місцевого відділу казначейства Наталя Потейчук. Вона заявила, що усі платіжки у казначействі пройшли, тому сільради, які заплатили за світло, можуть спати спокійно. Принаймні, до наступного місяця.

Анна Скрипник

 

{youtube}D97MI5REq_g{/youtube}