Торговці лозівського Колгоспного ринку масово протестують +vd

Лозівські підприємці вимагають від адміністрації Колгоспного ринку зниження вартості оренди. З Нового року її підняли на 20% — у той час, коли торгівля, навпаки, впала, зазначають бізнесовці. Аби натиснути на дирекцію ринку, вони зібралися на своєрідний мітинг 4 березня. За оцінками самих учасників, він став наймасовішим за кілька останніх років.

Збільшення зборів підприємці пов’язують із закриттям авторинку. Нібито власники Колгоспного ринку лишилися частини прибутків і тепер повертають втрачене.

Серед обурених торговців на мітингу лунали заклики влаштувати бойкот адміністрації ринку – не платити за оренду, починаючи з квітня.

Депутат міськради Ігор Коломак висловився проти ультиматумів. Він переконував підприємців письмово попросити дирекцію ринку переглянути умови договору про суборенду у зв’язку зі скрутним становищем.

На скільки треба зменшити вартість зборів, торговці не визначились. Пропонували варіанти від 30 до 50%. Директор ринку Олег Каменєв попросив підприємців створити ініціативну групу і тоді вже домовлятися.

Наступного дня після мітингу, 5 березня, підприємці пішли до директора. Добитися від нього, хто насправді є власником лозівського Колгоспного ринку, вони не змогли, але домовились про зустріч безпосередньо з представником власника. Її запланували на 6 березня. Тоді вже лозівські підприємці напряму вимагатимуть знижки на оренду.

Анна Скрипник

 

{youtube}dXDmMST4ijY{/youtube}