У Лозовій відзначили Першотравень: мітингарів — менше, ніж торік, міліції — більше +vd

У Лозовій першотравнева демонстрація пройшла під антимайданними гаслами, практично без профспілок і за безпрецедентної кількості міліції.

 

Мітинг організували лозівські комуністи і міська рада ветеранів. На нього вийшли близько ста лозівчан, і ледь не половину з них складали люди молодого і середнього віку. Деякі з них вдягли гвардійські стрічки.

Громадський порядок під час мітингу охороняло близько 70 міліціянтів. Такого на Першотравень ще не було, підтверджують самі правоохоронці.

Оратори зі сцени традиційно згадують безкоштовну освіту й медицину, обов’язкове працевлаштування за часів СРСР, критикують незалежність України, нову владу, зимовий майдан у Києві.

“Не всі там були проплачені і натреновані — були й ідейні, наївні люди, які вірили, — говорить Олексій Корпан, Панютинський селищний голова. — І що? Як зараз пишуть, “донецьких” відсунули від корита “дніпропетровські” з допомогою національно свідомих, “озабочених” і проплачених. І що змінилося?”

Своя порція критики дістається і тим, хто не прийшов на мітинг. За словами організаторів, значної реакції можна добитися тільки значною кількістю людей, а не такою, як вийшла цього дня на площу Леніна.

У резолюції цьогорічного першотравневого мітингу — понад два десятки пунктів. Аплодисментами мітингарі супроводжують кінець переліку. Це надання російській мови статусу державної, амністія учасникам протестних акцій на півдні і сході України, посилення відповідальності за образи ветеранів та пошкодження пам’ятників героям Великої Вітчизняної війни, повернення в ефір російських каналів.

Резолюцію приймають одноголосно. Депутат Харківської облради, комуніст Микола Карасюк традиційно обіцяє розіслати її у всі органи влади.

Валерія Гецко

 

{youtube}jSa468_tMpY{/youtube}