Педагоги – лозівським випускникам: особлива увага тестам з української мови

Зробити акцент на підготовку школярів до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури вчителі рекомендували 21 травня, під час зустрічі в сьомій школі.

Хоча українська мова та література не є профільними предметами у багатьох вишах, однак вони обов’язкові, говорить філолог Галина Семко.

– Як би не склали учні інші предмети, але якщо не наберуть мінімуму в тестах з української мови та літератури, то просто-напросто документи не будуть прийняті до жодного вишу, – пояснює вчителька.

До ЗНО з рідної мови лозівських одинадцятикласників готують кращі філологи області, додає Галина Семко. Вчителі неодноразово проходили тести незалежного оцінювання. Представники інституту безперервної освіти визнали, що лозівські мовознавці кращі на Харківщині. Рівень підготовки педагогів додає впевненості у своїх знаннях і випускникам.

– Кожен вчитель намагається нам допомагати, ми проходимо тести разом з вчителями, морально вже готові, – говорить випускниця Анастасія Луткова.

Всі цьогорічні випускники вчасно пройшли реєтрацію на зовнішнє незалежне оцінювання, розповідає завідуюча методичним кабінетом відділу освіти Людмила Чилова. Як і торік, іспити майбутні абітурієнти складатимуть у трьох пунктах. Це філія автодорожного технікуму, лозівський профліцей та ліцей №4. Тут одинадцятикласники здаватимуть ЗНО з української мови, літератури, історії та математики. Тести з профільних предметів пройдуть у Харкові.

– Якщо ваша дитина здає ЗНО в Харкові, потрібно обов’язково знайти той виш, в якому буде проходити зовнішнє незалежне оцінювання, так як можливе проведення ЗНО з предмету не в головному корпусі, а в допоміжних, – говорить Людмила Чилова.

Зовнішнє незалежне оцінювання розпочненеться на початку червня. У майбутніх абітурієнтів є ще близько двох тижнів, щоб добре повторити навчальний матеріал, наголошують педагоги.

Олена Коваленко

Чекайте на відео