Влада Лозівщини не отримувала жодної скарги від родичів мобілізованих +vd

Проблема мобілізації не стоїть настільки гостро, як її намагаються представити, заявив Сергій Красноперов, голова Лозівської районної державної адміністрації.

Мобілізація ніяк не вплинула на ситуацію в Лозівському районі, говорить голова Лозівської райдержадміністрації Сергій Красноперов. За його словами, родичі призваних до армії службовців запасу не влаштовують пікетів ані під райдержадміністрацією, ані по селах. Владу скаргами вони теж не засипають. 

– Я думаю, що проблема мобілізації не стоїть настільки гостро, як її намагаються представити. Звернень батьків, родичів призовників не було офіційних. Були звернення сільськогосподарських підприємств, щоб не зірвати посівну кампанію. Посівна кампанія не зірвана, всі відсіялися. За зведеннями нашого сільгоспуправління, все за планом, – сказав голова райдержадміністрації. 

Лозівський військовий комісар Ігор Демедчук зауважує: минулого тижня в акціях під військкоматом з двох десятків учасників лише один виявився родичем мобілізованого. 

– В цілому реакція родичів позитивна щодо призову громадян на військову службу при мобілізації. А ті випадки, що трапляються, щодо пікетувань, це, зазвичай, пікетують ті особи, які ніякого відношення – ні вони, ні їхні родини – до призову військовозобов’язаних запасу на військову службу при мобілізації не мають, – говорить комісар. 

Жоден з мобілізованих лозівчан додому не втік, говорить Ігор Демедчук і, користуючись нагодою, кличе до армії добровольців. Нагадує, що зараз їм дають серйозні соціальні гарантії – збереження робочого місця і середньої зарплатні протягом року. 

Валерія Гецко

 

 {youtube}a9PNZ_NWmZU{/youtube}