У Лозовій зареєстрували понад 150 біженців із зони АТО +vd

На ранок 11 червня у Лозівському міському управлінні соцзахисту зареєстрували 56 сімей-переселенців із Донеччини та Луганщини.

У Лозову приїжджають здебільшого біженці із Слов’янська, повідомляють у міському управлінні праці та соціального захисту населення. Майже усім переселенцям потрібна допомога: продукти, одяг, житло, робота. Багато людей втікають із зони антитерористичної операції без речей, іноді навіть без документів.

За словами переселенців, їм важко виїжджати із Донеччини та Луганщини. Родинам доводиться втікати об’їзними шляхами. Є  мами з дітьми, які пройшли по 40 кілометрів, перш ніж дістатися Лозової.   

Міські служби намагаються консолідувати свої сили, аби гостинно прийняти мешканців із зони антитерористичної операції. Допомагають також місцеві громадські організації, які збирають продукти та речі для переселенців.

Біженців із зони АТО розташовують у будинках на вулиці Інженерній, поблизу арсеналу.

Отримати допомогу та роз’яснення переселенці можуть у координаційному центрі при Лозівському міському управлінні соцзахисту. Його контактний телефон: 5-38-96. За цим номером можуть також телефонувати люди, які хочуть допомогти біженцям.

Анна Скрипник

 

 {youtube}F_hYuMp7Xjo{/youtube}