Троє учнів шкіл естетичного виховання Лозової отримали губернаторьку стипендію

За відмінні успіхи у навчанні кожен учень отримав приблизно по 600 гривень. Урочисте вручення грошової винагороди юним талантам пройшло у Харківській облдержадміністрації наприкінці травня. 

Першим про отримання губернаторської стипендії дізнався акордеоніст Віктор Недвига. Про це хлопцю повідомили 15 травня, під час ювілею Лозівської дитячої музичної школи. У ній Віктор навчається 6 років. За цей час він неодноразово ставав призером обласних та міжнародних конкурсів. А от грошову винагороду отримує вперше.

– Я планую відкласти ці гроші. Моя мрія – назбирати кошти для покупки нового інструменту, – ділиться Віктор Недвига.

Серед стипендиантів опинилася і вихованка Лозівської дитячої художньої школи Оксана Сальник. Малювати дівчина вчиться протягом шести років, має чимало нагород. Лише за минулий навчальний рік Оксана отримала 20 грамот та дипломів за участь у художніх конкурсах. 

– Одна з найвизначніших моїх нагород – кубок на конкурсі «Сузір’я Святогір’я». Саме завдяки цьому конкурсу та іншим, не менш визначним, я і отримала стипендію, – говорить Оксана Сальник.

Назар Соколка – учень Лозівської школи мистецтв №1. Грі на саксофоні хлопець навчається три роки. Губернаторьську стипендію призер кількох обласних конкурсів отримує вперше і дуже цим пишається. Говорить, це додасть стимулу для подальшої роботи.

– Я, звісно, дуже хвилювався, але дуже зрадів. Я буду ще більше займатися, щоб грати ще краще, – розповідає Назар Соколка.

Усі троє стипендіантів шкіл естетичного виховання Лозової говорять, що під час літніх канікул не перестануть займатися улюбленою справою. Талановиті учні обіцяють вдосконалювати свої навички і обов’язково стати відомими художниками та музикантами.

Олена Коваленко

Чекайте на відео