Пораненому хлопцю з Близнюківщини потрібна допомога +vd

Дмитра Спорника поранили під час сутичок на Майдані у Києві. Він був строковиком.

Наприкінці зими строковиків до столиці відправляли цілими військовими частинами охороняти громадський порядок, згадує Дмитро Спорник. Без зброї і належного захисту хлопцям давали наказ тримати позиції, і вони їх тримали, не зраджуючи присязі. По кілька діб майже не відпочивали.

Дмитру вистрілили у ногу 20 лютого. Він втратив приблизно два літри крові. Лікарі найперше боролися за життя хлопця і лише потім рятували ногу. Протягом тижня Дмитру зробили п’ять операцій.

 ТРК

Зброю, із якої стріляли у хлопця, встановити так і не змогли, бо куля вийшла на виліт. Розтрощивши кістку, вона залишила діру під коліном у три сантиметри діаметром.

Якби швидка не привезла Дмитра випадково до Головного військового госпіталю Міністерства оборони, він би втратив ногу, пояснили батькам лікарі. Тато Анатолій Спорник вдячний хірургу, який оперував сина.  Роботу медика інші лікарі оцінили на «відмінно з плюсом». 

ТРК

Медикаменти Дмитру Спорнику надавав госпіталь, однак хірург одразу попередив хлопця, що вони малоефективні. Батьки докуповували якісніші ліки. На лікування сина вони витратили приблизно 30 тисяч гривень.

Зараз Дмитро проходить дорогу реабілітацію у Харкові. Державної допомоги хлопець не отримує. Йому нараховують лише зарплатню строковика – це 170 гривень на місяць.

Родині дуже потрібні гроші, аби поставити сина на ноги. Контактний телефон Анатолія Спорника:  (099) 372-03-64.

Анна Скрипник

 

 {youtube}hkYnJEBoJRE{/youtube}