У Лозовій біженцям із зони АТО допоміг харківський благодійний фонд

Представники харківського фонду «Служба соціальної допомоги» відвідали переселенців, які тимчасово живуть на Інженерній. 4 липня біженцям привезли продукти та речі, що потрібні у господарстві.

«Керівництво Лозової домовлялося із фондом протягом двох тижнів, тож зараз переселенці мають змогу отримати таку підтримку», – пояснив віце-мер Олександр Неділько.

Кожній з 30 сімей на Інженерній харківські гості передали пакети з тушонкою, пральними порошками, милом і губками для миття посуду. Вартість пакунків на одну родину склала приблизно 200 гривень,  уточнив керівник фонду Віктор Грицай.

Переселенці з вдячністю приймали допомогу, особливо тушонку, адже їм не вистачає м’ясних продуктів, пояснила пані Галина з Слов’янська.

Благодійний фонд допоміг біженцям у Лозовій, дякуючи підтримці свого партнера – міжнародної католицької організації «Карітас».

За словами Віктора Грицая, раніше його фонд сам був у складі «Карітасу», але потім відділився, аби не залежати від будь-яких релігійних громад та політичних партій. «Служба соціальної допомоги» і надалі планує шукати можливість допомагти біженцям.

Юлія Шаповалова

 

 {youtube}EomJa_jv9Rk{/youtube}