Аграрії Лозівщини вже зібрали половину запланованого врожаю +vd

Головний агроном Лозівського району розповіла, що в цьому році врожайність не відстає від попереднього. Крім того, господарства планують перевищити норму.

Збір врожаю на сьогодні у самому розпалі. Аграрії зібрали трохи більше половини – 52% зерна,  зазначила Світлана Олійник, головний агроном Лозівського району.

Врожайність 2014 року не поступається минулорічній. До кінця сезону збору врожаю норму планують перевищити, поділилася Світлана Олійник.

Більш ніж 50 центнерів з гектару – такий врожай мають зараз 13 господарств. Найбільше зерна –  60 центнерів з гектару – збирає Лозівський агропромтехсервіс.

Головний агроном агропромтехсервісу запевнив, що на таку врожайність й розраховували. Він підтвердив, що цього року врожайність значно краща ніж минулорічна. Досягти високих показників вдалося завдяки погоді та достатній кількості кадрів, пояснив директор господарства Віктор Мурашка.  

Собівартість вирощування заерна цього року піднялася, а ціна на нього знизилася, розповів засновник Лозівського агропромтехсервісу Сергій Зеленський.  Та є надія, що через кілька місяців вона підніметься. У цьому році також збільшилася орендна плата на видачу паїв, додав Сергій Зеленський.

Надалі господарство планує придбати ще більше техніки, щоб забезпечити ще кращий результат.

Юлія Шаповалова

  {youtube}wTohAgRlFyw{/youtube}