Сергій Степанов – 4 роки у кріслі мера +vd

У 4 річницю на посаді Лозівського міського голови, 20 листопада, Сергій Степанов традиційно відзвітував про свою роботу. Говорив здебільшого про цьогорічні проблеми. У 2014, зазначив він, лозівчани вперше за Незалежної України приймали біженців, вперше споряджали своїх чоловіків фактично на війну і як ніколи економили, бо захист цілісності країни – справа не дешева.

Дефіцит міського бюджету, за словами голови, – 33 мільйони гривень. Найперше брак коштів позначається на бюджетниках – їм порізали премії, на 15 днів відправили за власний рахунок, затримують зарплати. Якщо перше півріччя місто ще працювало впевнено, навіть змогло перевиконати бюджет майже на 5 мільйонів гривень, то зараз немає грошей навіть на соціальні внески, визнав міський голова.
Компенсувати фінансові складнощі вчителям та медикам обіцяють наступного року.
Міський голова чекає обіцяної урядом економічної незалежності міст. Говорить, якщо заплановані податки держава залишатиме у Лозовій, дефіцит міського бюджету орієнтовно скоротиться у 5 разів. Відтак економити буде легше. Навіть зі значно дірявішим бюджетом 2014 року місто змогло знайти гроші на ремонти – по мільйону гривень на ДЮСШ «Юність» та 4 ліцей, 600 тисяч гривень на Палац культури та 5 мільйонів на дороги.
Так само власними силами Лозова – міськрада, соцпарнери та волонтери – одягає, годує та взуває лозівських бійців АТО, а також підтримує біженців. У місті їх зареєстрували більше 2 тисяч.
За спільну роботу, розуміння та за мир у місті мер на завершення подякував лозівчанам.

       {youtube}MjIeuHlVOtQ{/youtube}