У Лозовій лікарі закликають містян робити сезонні щеплення проти грипу

Прививатися проти грипу та укріплювати імунітет, закликають лозівчан лікарі. За словами  головного санітарного лікаря Лозівщини Тетяни Овчарюк, це найбільш ефективний спосіб вберегтися від гострих респіраторних інфекцій. Епідситуацію у місті аналізували на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 19 листопада.

Жовтень-листопад – найкращий час для вакцинації проти грипу, наголошує Тетяна Овчарюк. За її словами, навесні та восени люди хворіють найчастіше, а препарат діє протягом сезону.

Щеплення проти гострих вірусних  респіраторних інфекцій – справа особиста та не безкоштовна. Ціна препаратів для ін’єкції коливається від 130 до 150 гривень, говорить Тетяна Овчарюк. Будь-яка з цих вакцин є полівалентною, отже діє на всі  види вірусів, які прогнозуються цьогоріч в Україні.

Станом на кінець листопада, у місті  рівень захворюваності на грип не перевищує норми, говорять медики. Стрімке збільшення хворих фіксують традиційно у лютому, тож  лікарі закликають лозівчан починати протистояти ГРВІ вже зараз.