Нардеп Анатолій Гіршфельд поскаржився до правоохоронних органів на зловживання із землею в окрузі +vd

За словами народного депутата Анатолія Гіршфельда, майже у кожному районі його округу землю віддають заїжджим орендарям. Рішення про це приймають на обласному та державному рівні, без права голосу сільрад.

Через це села недоотримують відрахувань з землі, бо орендарі офіційно зареєстровані в інших областях, а молоді селянські родини не можуть одержати паї, навіть якщо на території сільради є вільні гектари.
Анатолій Гіршфельд переконаний, наділи землі не мають віддавати аграріям без погодження сільських рад, адже саме місцеві голови та депутати найкраще знають потреби своїх сіл та людей.

«Я вже відправив перші листи у прокуратуру та Держкомзем. Поки що, чесно кажучи, отримав формальні відписки. Далі буду скаржитися у Генеральну прокуратуру, буду підключати юристів, брати звернення селищних громад, подавати у суди. Я вважаю, за наявності заяв від місцевих жителів, виділення такої землі на 49 років було корупційним і неправомірним», – зазначив народний депутат.

Без основного доходу з землі селам буде важко виживати, якщо уряд, як і обіцяє, надасть їм більшу фінансову незалежність, переконаний Анатолій Гіршфельд. За його словами, аби у селі була робота, аграрії повинні реєструватися там, де обробляють землю, і обов’язково займатися тваринництвом, у відповідь на діючі пільгові податки для сільгоспвиробників. Потрібно ввести норму голів на гектар і давати пільги лише тим, хто її виконує, зазначив народний депутат.

 {youtube}Ux0SVckECAE{/youtube}