Лозівчанина Олександра Бричука посмертно нагородили орденом «За мужність» +vd

Олександра Бричука нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня – посмертно. Чоловік служив добровольцем-розвідником у батальйоні «Шахтарськ». Загинув на Донеччині, поблизу села Красногорівка, 16 серпня.

Про те, що Олександра майже через півроку після смерті нагороджуватимуть орденом «За мужність», його батько Василь дізнався з інтернету, у Книзі пам’яті загиблих під час АТО. Пізніше 16 січня чоловіка запросили на вручення нагороди до Дніпропетровська.
За словами Василя Бричука, до початку військових дій на Сході України його син жив на два міста. Влітку він працював у Севастополі тренером зі спортивного орієнтування: займався з важкими підлітками, які стояли на обліку у міліції. Восени та взимку чоловік допомагав хворому батькові у Лозовій. Рішення сина йти добровольцем у зону АТО Василь підтримував хоча розумів, на який ризик йшов його Сашко.
Після смерті Олександра минуло п’ять місяців, а його рідні досі не можуть домогтися, аби чоловіка визнали учасником АТО. Василь Бричук звертався до Міністерства внутрішніх справ України. Там йому пояснили, що за законом добровольця не можуть визнати учасником АТО.

 

 {youtube}mKrN9kMsYzg{/youtube}