Лозівська міліція радить як не стати жертвами інтернет-шахраїв

Лозівчани все частіше стають жертвами інтернет-шахраїв, повідомляють правоохоронці. За їх інформацією, людей обдурюють через сайти безкоштовних оголошень. Цьогоріч на гачок шахраїв потрапили троє лозівчан.

Продавець розміщує оголошення про продаж товару на сайті безкоштовних оголошень. Уявний покупець просить в телефонній розмові повідомити номер банківської картки, щоб розрахуватися. Згодом телефонує знову, і говорить, що через труднощі не зможе перерахувати гроші. Натомість шахрай пропонує вставити картку до банкомату і ввести певну комбінацію. У результаті, всі гроші потрапляють на рахунок зловмисника. Часто трапляється, що людина оплачує товар попередньо, але не отримує його. Останній раз жертвою інтернет-шахрая стала 42-річна лозівчанка, яка перерахувала 1800 гривень за фотоапарат, який так і не отримала.

Лозівські правоохоронці рекомендують уникати продавців, які вимагають переказати гроші за товар наперед, краще оплачувати товар після отримання та закликають не розголошувати дані своєї банківської картки, бо шахраї обманом можуть зняти з неї гроші. Для покупок через інтернет правоохоронці радять мати окрему картку.