У Лозівському районі розпочалась посівна +vd

Попри ще низьку температуру та можливі заморозки на Лозівщині вже почали сіяти горох і ячмінь. За інформацією управління агропромислового розвитку Лозівської РДА, першим і поки що єдиним в районі посівну розпочав «Лозівський агропромтехсервіс».

Як пояснили в господарстві, синоптики прогнозують, що цей сезон буде посушливим, відтак треба кидати зерно у ще вологу землю, аби воно краще зійшло. Через це працівники товариства виходять в поле навіть за крижаного вітру. Горох та ячмінь вони почали сіяти 11 березня і вже закінчують, говорить головний агроном «Лозівського агропромтехсервісу» Олексій Савран.
Окрім ранній зернових та бобових у господарстві пересівали також 70 гектарів рапсу. На цій площі він погано зійшов через посуху минулої осені. Останні культури перезимували добре – на 95%, говорить засновник «Лозівського агропромтехсервісу» Сергій Зеленський.

Ще одна особливість цієї посівної – її ціна. Весняні польові роботи подорожчали втричі. Найбільше це відобразиться на цукровому буряку, припускає Сергій Зеленський. Замість запланованих 400 гектарів у господарстві залишили для нього вдвічі менше землі.
Попри дорожнечу «Лозівський агропромтехсервіс» підживив усі посіви і навіть збільшив технічний парк для оперативнішої роботи навесні.

Загалом у районі 12 господарств закінчили боронування, у інших тривають передпосівні роботи. Кількість сходів, які потрібно буде пересівати, ще підраховують, говорять в управлінні агропромислового розвитку райдержадмінстрації. За попередніми даними, трохи більше чверті озимих культур на Лозівщині у слабкому стані.

      {youtube}p8IbRk8DDOY{/youtube}