Лозівська райрада не підтримала рішення про закриття шкіл +vd

25 березня на сесію Лозівської райради винесли рішення про оптимізацію двох шкіл – Петрівської та Кінненської. Жодне з питань не набрало більшості голосів.

У Петровській школі нині навчається 29 дітей. Попри це навчальний заклад не можна закривати, бо батьки заберуть цих школярів і поїдуть з Петрівського, – село спустіє, переконував депутатів Орільський селищний голова Іван Крикун. Він також наголосив, що коли люди обирали своїх представників до райради, то не голосували за тих, хто закриватиме школи.

Депутат Олександр Тищенко заявив, Кінненську школу цілеспрямовано закривали. Спочатку звідти позабирали вчителів, а потім і діти були вимушені їхати до інших шкіл. Загальна кількість учнів у Кінному – понад 80. На наступний навчальний рік за парти сядуть 11 першачків.

Головний освітянин району Володимир Музика запевняв депутатів, якщо не почати економити, з осені вчителі сидітимуть без зарплатні. Навіть без індексацій заробітних плат педагогів та з 1% надбавкою, освіті Лозівщини не вистачає 8, 5 мільйонів гривень. 

Голова РДА Сергій Красноперов визнав, раніше давали ордени та медалі за відкриття шкіл, однак зараз доводиться їх закривати, бо такий час – треба економити. Голова також повідомив, до приміщення оптимізованої Кінненської школи, могла б переїхати сільрада, ФАП та клуб, у такий спосіб будівлю зберегли б.

Однак доводи освітян та керівництва району переконали не всіх депутатів. Необхідні 22 голоси обидва рішення не набрали. П’ята частина депутатів взагалі не голосували.

        {youtube}NEi-GQ4OyLc{/youtube}