Лозівчани не можуть приватизувати квартири у колишніх гуртожитках +vd

Мешканцям 9 м-ну не вдається стати власниками житла, бо БТІ не завершило інвентаризацію їхніх будинків.

 

 

Діряві аварійні сходи та обшарпані під’їзди – це лише незначна частина бід мешканців колишніх гуртожитків. Був час, коли люди місяцями сиділи без світла і води. У деяких багатоповерхівках на кухнях й нині немає води.

Квартплата у цих будинках не найдешевша у місті. Люди сплачують за обігрів холів, хоча там давно демонтували батареї. Взимку температура у багатьох квартирах не піднімаються више 10-14 градусів. Мешканці деяких будинків мають електроплити, але розраховуються за електроенергію, як користувачі газових плит.

Мешканці визнають і свою провину. Вони смітять, не приводять до ладу спільні площі та мають борги перед комунальниками. Однак, переконані, що усі біди вирішаться, коли вони приватизували свої «метри».

Стати повноправними власниками своїх квартир люди не можуть.  На їхні будинки потрібні нові технічні паспорти. Ті не виготовлять без інвентаризації. Фахівці з БТІ мали завершити її ще у березні,  однак досі не впоралися. На заваді стали квартири, до яких не вдається потрапити.

Лозівський міський голова нещодавно збирав нараду, на якій з’ясовували, як вирішити проблему 9 мікрорайону. Він переконаний, що вже час розібратися з цим місцем.

Люди сподіваються на порозуміння комунальників та влади. В іншому випадку погрожують проігнорувати вибори своїм найбільшим у місті округом.

 

Анна Скрипник

 

{youtube}zhTSsuY2rDM{/youtube}