На ЛКМЗ виготовили і реалізували продукції у 2, 5 рази більше, ніж торік +vd

За перше півріччя 2015 року на ЛКМЗ виготовили продукції на 110 мільйонів гривень, за такий же період минулого року – на 42 мільйони. На зростання обсягу виробництва в основному впливає попит на сільгосптехніку, говорить директор заводу Василь Черномаз. За півроку на ЛКМЗ випустили майже 400 сільгоспзнарядь, торік – 163.

Замовлень вдосталь, а людей бракує, визнає Василь Черномаз. Аби замовити продукцію ЛКМЗ, аграрії шикуються в чергу, – чекають по кілька тижнів. Для працівників цеху, де виготовляють сільгосптехніку, робочий день часто триває до пізньої ночі. Завод потребує більше фахівців – робочих спеціальностей, особливо спеціалістів зі станків з числовим програмним управлінням.
До кінця року на ЛКМЗ чекають ще більше замовлень із сусідніх країн. Через брак людей керівництво заводу вимушене шукати співвиконавців у Лозівському і сусідніх районах, говорить Василь Черномаз.

Керівництво заводу обіцяє працевлаштованим лозівчанам більш-менш стабільну зарплатню, довготривалі замовлення і один з найкращих у галузі колективних договорів, соцпакет.
Відтік кадрів на ЛКМЗ пояснюють мобілізацією. Василь Черномаз нарікає, навіть для підприємств, пов’язаних із виготовленням спецтехніки, у держави немає мобілізаційної броні.

               {youtube}CjirMgI9nDE{/youtube}