У Лозовій на деяких дільницях голоси рахували майже добу +vd

Останні протоколи до Лозівської міської виборчої комісії надійшли ввечері 26 жовтня, на наступний день після виборів, розповіла голова міськвиборчкому Марина Кожевник.

Усі дільниці міста зачинилися вчасно, о 8 вечора, без надзвичайних ситуацій. На великій дільниці у міському Палаці культури проголосували майже 41% виборців – 699 з 1700.
Виборча система цьогоріч заплутана, скаржилися лозівчани членам комісії, – просили розібратися у бюлетенях, говорить голова 17 дільниці Юрій Бобир. Порушень або скарг на цій дільниці не було. Не вистачало лише спеціальної кабінки для візочників – вона ширша, щоб можна було заїхати. Юрій Бобир відповів, що люди з проблемами здоров’я голосували вдома, тому проблем не виникло, на спеціальну кабінку забракло коштів – це не вина дільничної комісії.
До процедури підрахунку голосів на дільниці у Палаці культури поставилися дуже відповідально. Невикористані бюлетені та корінці – загалом майже 5,5 тисяч одиниць – рахували понад 3 години. На першу годину ночі почали відкривати урни. Спочатку рахували голоси за депутатів в Харківську облраду. Кожен 20 лозівчанин на дільниці у Палаці Культури зіпсував свій бюлетень. Хтось написав напроти кандидатів: «Вразуми их Господи». Деякі позначки були неоднозначними, і комісія вирішувала, чи враховувати голос.
Серед лідерів в облраду – партії Відродження, Опозиційний блок та Солідарність. Найменший результат показали соціалісти та партії Дарта Вейдера. Серед кандидатів у міські голови третій результат показав Ігор Коломак – біля 15% голосів, другий – Сергій Степанов – приблизно 33% і перший – Сергій Зеленський – майже 45 %.
Результати кандидатів у мери на дільниці перераховували кілька разів, потім підраховували голоси за депутатів у міськраду. Результати дільниці у Палаці культури остаточно дорахували і здали протоколи у міську виборчу комісію вже об 11 ранку 26 жовтня.

             {youtube}-yl8CitTmKI{/youtube}