На Близнюківщині затримали чоловіка за кущі коноплі

На Близнюківщині затримали чоловіка за кущі коноплі. До Близнюківського відділення поліції надійшла заява про те, що невідома особа вдома незаконно вирощує рослини, схожі на кущі коноплі, інформує Лозівський відділ поліції.

У ході проведення досудового розслідування встановили, що даний злочин скоїв 40-річний чоловік, раніше не судимий. Він незаконно вирощував, доглядав, і збирав рослини коноплі. Потім сушив їх, подрібнював та зберігав на території домоволодіння, час від часу вживаючи у вигляді куріння, за допомогою саморобного пристрою – «бульбулятора».
За місцем фактичного мешкання чоловіка провели обшуки: поблизу загону для худоби та сінника вилучили 46 кущів рослин конопель, а з будинку та надвірних будівель – 3179,4643 грам особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу, в особливо великих розмірах та 6,359 грам екстракту канабісу, у великих розмірах.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.310 , ч.3 ст.309 Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає найсуворіше покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.