На корупцію у комунальній сфері поскаржилися нардепу А. Гіршфельду мешканці округу +vd

На корупцію у комунальній сфері поскаржилися народному депутату Анатолію Гіршфельду мешканці Зачепилівки на прийомі 14 грудня.

Вже 5 років воює із зачепилівською владою за тариф на воду, розповів активіст Віктор Марголін. Говорить, суд двічі скасовував рішення селищної ради про підвищення вартості води, водяників перевіряли прокуратура та КРУ, у вересні минулого року відкрили кримінальне провадження, однак місцеву владу це не зупиняло – тариф ріс далі. Сьогодні він становить 52 гривні за куб. – невиправдано дорого, говорить активіст.
Доводить, з людей беруть по 20 грн. за куб за відведення води у будинках, де каналізації взагалі немає. Машина, яка збирає стоки, – платна послуга. Заправляють її за рахунок комунальників, а дохід йде повз касу. Немає у звітах інформації і про оренду від розміщення станцій мобільного зв’язок на водонапірних вежах. Більш того, люди платять за амортизацію цих веж, хоча води там давно немає. І таких прикладів безліч, скаржиться Віктор Марголін.
Народний депутат Анатолій Гіршфельд порадив, ще раз звернутися до КРУ та податкової. Сам нардеп напише теж відповідні листи. Спитає у водяників економічну обґрунтованість тарифів. Потім зберуть громадське слухання, на якому комунальників попросять відзвітувати про прибутки та видатки, говорить обранець.
Про фінансові зловживання у газовій галузі поскаржився сільський голова Новомажарівської сільради Олександр Охрій. Харківська будівельна компанія «Теплоенергопром» отримала грант – майже 9 мільйонів гривень на газифікацію двох сіл. Підрядник виконав 40% робіт, – і вже 2 місяці тиша. Люди в жовтні чекали на газ. Не купували вугілля, бо на нього набагато менша субсидія.
Нардеп попросили вплинути на обласне керівництво. А Анатолій Гіршфельд наголосив, терміново -до правоохоронних органів, не гаючи час. Поки гроші безслідно не зникли, з причини банкрутства підрядника. Народний депутат супроводить скарги новомажарівців зверненнями до правоохоронців та податкової.

         {youtube}h66oDRTAplU{/youtube}