Аграрії, які займаються тваринництвом, думають наперед – Анатолій Гіршфельд +vd

По змозі вплинути, щоб аграрників не позбавили податкових пільг. Про це попросили народного депутата України Анатолія Гіршфельда, працівники ПСП ім. Фрунзе у Зачепилівському районі 14 грудня.

У ПСП ім. Фрунзе тримають велику рогату худобу – 800 голів та розводять свиней – 3000 поросят на рік. Майже усі приміщення – це добрезбережений спадок колгоспу ім. Фрунзе. Його не розікрали, а зберегли. Тепер тут трудяться мешканці 5 довколишніх сіл – 160 чоловік, розповідає гендиректор підприємства Іван Глянь.
Керівник зізнається, тваринництво – клопітка справа. Хотиди біля нього треба цілий рік,а не сезонно, як це роблять інші аграрії, зібравши врожай і відпочинаючи у теплих країнах. Але наснаги дає соціальна відповідальність перед селянами, яким потрібна робота. Плюс, переконаний Іван Глянь, відходи тваринництва добре підіймають рослинництво – краще за мінеральні добрива.
Аграрії, які займаються тваринництвом думають про завтрашній день, переконаний народний депутат Анатолій Гіршфельд. За його словами, рослинники на 70% залежать від валютних коливань. Крім того реформи АПК будуть більше спрямовані саме на розвиток тваринництва і переробку сировини.
Держава повинна хоча б не заважати розвиватися середнім та малим господарствам, переконані керівники та працівники ім. Фрунзе. Вони попросили Анатолія Гіршфельда лобіювати у Верховній Раді збереження пільг для господарств, на яких тримається село.
Наказ людей Анатолій Гіршфельд пообіцяв виконувати. Народний депутат та його депутатська група «Воля народу» активно відстоюють права аграрників. На останньому сесійному тижні у Верховні Раді прийняли закон, розроблений депутатами «Волі народу» щодо дерегуляції в АПК. Він скасував або обмежив дію 22 дозвільних процедур в агропромисловому комплексі.

         {youtube}hWnUUKZjm5U{/youtube}