Зі звільненими працівниками Лозівського молокозаводу почали розраховуватися +vd

Звільненим працівникам Лозівського молокозаводу почали повертати борги із зарплатні – закрили серпень та вересень. Повністю розрахуватися з людьми підприємство обіцяє до кінця січня. Керівники молокозаводу гарантували це на перемовах зі звільненими працівниками. Тристоронню зустріч 18 грудня організував Олександр Неділько – помічник народного депутата Анатолія Гіршфельда. А вже на наступний день, 19 грудня, люди почали отримувати виплати.

Про масове скорочення на молзаводі дізналися 30 листопада, коли працівників попросили написати заяви за згодою сторін. Без роботи і розрахунку залишилося понад 400 робітників. Людям не віддали гроші ще з літа.
Із скаргами про невиплату розрахунку колишні працівники молокозаводу телефонували на урядову гарячу лінію. 14 грудня пішли на зустріч до міського голови Сергія Зеленського. Керівник пообіцяв допомогти у вирішенні проблеми.
18 грудня та ж ініціативна група – 25 чоловік – звернулася до помічника нардепа Анатолія Гіршфельда – Олександра Неділька. Пояснити ситуацію, помічник запросив керівників молокозаводу. На наступний день, 19 грудня, людям почали виплачувати зарплатню – за серпень та вересень. До кінця року звільнені працівники отримають ще зарплату за жовтень, запевнили представники молокозаводу Олександра Неділька.
Ситуацію з молочним заводом розбирали на виконкомі міськради 23 грудня. Начальник міського управління соцзахисту Вікторія Кіпкало повідомила, керівництво підприємства не дає відповіді на запити щодо скарг на урядову гарячу лінії, також ігнорує обласну службу зайнятості. Можуть відкриватися кримінальні провадження, наголосила Вікторія Кіпкало.
До правоохоронних органів також звернеться міська рада, якщо молокозавод не відреагує на зауваження членів комісії з погашення заборгованості по зарплатні. Її скличуть 28 грудня.
Водночас правоохоронці ще 17 грудня повідомили, на керівників Лозівського молокозаводу вже відкрили кримінальне провадження. Очільник Лозівської місцевої прокуратури Олексій Медяник пояснив, працівники Лозівського молочного заводу скаржаться в прокуратуру на невиплату зарплатні ще з початку грудня, однак вплинути на боржника напряму – змусити віддати гроші -прокуратура не може.
Позиція міськголови Сергія Зеленського – молокозавод потрібний місту – це робочі місця, але вводити людей в оману не треба.

          {youtube}SBp-eJ36vqI{/youtube}