Профтехліцеї фінансуватимуть з державного та обласного бюджетів +vd

Профтехліцеї  фінансуватимуть з державного та обласного бюджетів.  4 лютого  Верховна Рада внесла відповідні зміни до Бюджетного кодексу та Держбюджету-2016. 

 

Держава покриватиме понад  40% витрат на профосвіту, решту – облради. Загалом на фінансування професійних навчальних закладів України у 2016 році необхідно понад  5 мільярдів гривень. 

Підтримати ліцеї Лозівщини та Красноградщини депутатським запитом попросив нардеп Анатолій Гіршфельд прем’єра Арсенія Яценюка 29 січня.  4 лютого у Верховній Раді під час обговорення змін щодо фінансування профосвіти Анатолій Гіршфельд наголосив, новий спосіб забезпечення профліцеїв не повинен позначитися на дітях.

Колеги Анатолія Гіршфельда по депутатській групі  «Воля народу» зауважили, фінансування протехосвіти має бути на особливому контролі держави, адже у таких навчальних закладах отримують освіту передусім соціально незахищені діти.

Надаємо,  за кілька днів до кінця 2015 року Верховна Рада проголосувала державний бюджет на 2016 рік. За ним фінансування профосвіти передали місцевим бюджетам. Лозівська міськрада відмовилась фінансувати Лозівський та Панютинський  профліцеї через брак коштів. Місяць вони не фінансувалися.

Поки ситуація стабілізується професійно-технічним навчальним закладам країни виділили стабілізацію державну дотацію – 500 млн. грн. 

{youtube}2VI5xeJ39og{/youtube}