В Орільській школі хочуть ліквідувати старші класи +vd

В Орільській школі хочуть ліквідувати старші класи. Така проблема виникла через незабезпеченість освіти Лозівського району у майже 9 мільйонів гривень, повідомив заступник голови Лозівської райдержадміністрації Андрій Шевченко. Рішення про те, як вийти з проблемної ситуації без оптимізації, кілька годин обговорювали керівники району, селища, навчальних закладів та депутати обласної і районної ради на нараді у Орільському НВК 19 квітня.

Поки що про закриття навчальних закладів у районі мова не йде, говорить депутат Харківської облради Ігор Нестєров. Він сподівається, що керівництво країни та області прислухається до думки громади, депутатів та допоможе сільським школам.

Директор Орільської ЗОШ Юрій Кутя зазначив, буде прикро, якщо їхній школі понизять ступінь чи закриють, адже цей навчальний заклад  – один з найтепліших у районі. Тут нещодавно зробили ремонт у класах, відремонтували спортзал, туалет, поступово змінюють вікна на пластикові, а на території школи висадили більше півсотні фруктових дерев. Директор говорить, разом з керівництвом селища буде робити усе можливе, аби їхній навчальний заклад залишився таким, як зараз.

Питання про пониження ступеню Орільської школи обговорюватимуть й далі  – рішення щодо подальшої долі навчального закладу ще не прийняли.

           {youtube}WVIZIbxQOwA{/youtube}