У Лозовій чоловік розбирав протитанковий снаряд та підірвався +vd

У Лозовій 54-річний чоловік розбирав у дворі артилерійський снаряд, той здетонував, стався вибух. Чоловік загинув на місці. Це сталося 11 травня, о 17.30, повідомили рятувальники.

 За інформацією Євгена Шевченка, начальника Лозівської 24 державної пожежно-рятувальної частини, вибух стався на Авилівській частині міста, по вулиці Володимирській. Містянин намагався розібрати 20-кілограмовий протитанковий боєприпас, використовуючи дриль. Цей і ще 2 снаряди чоловік із товаришем знайшли за допомогою металошукача. Походження боєприпасів рятувальники поки не коментують. За попередньою інформацією, знайдені снаряди – спадок Другої Світової війни.

Вибух був потужний, він пошкодив будинок. В цей час вдома нікого не було, тому жертв більше немає.
Це перший випадок смерті від боєприпасів на Лозівщини цьогоріч. З початку року рятувальники 8 разів викликали піротехніків, вони знешкодили близько 60 боєприпасів.
Дружина загиблого запевнила, не знала, що чоловік приніс боєприпаси додому. Сусіди характеризують загиблого хазяйновитим та безконфліктним. Через 3 дні чоловікові мало б виповнитися 55 років.

Надзвичайники вкотре просять лозівчан бути уважними та обережними. Виявивши підозрілий предмет, необхідно одразу телефонувати 101 чи 102. До приїзду рятувальників треба позначити місце знахідки, щоб ніхто не наступив на неї. Торкатися боєприпасів, навіть сторонніми предметами категорично заборонено, наголосив Євген Шевченко. 

         {youtube}11J7M_unSbY{/youtube}