У реабілітаційному центрі «Жемчужинки» відкрили нову кімнату для розвитку дітей +vd

У Лозівському реабілітаційному центрі «Жемчужинки» відзначили День захисту дітей та відкриття кімнати «Світлиці-веселки». 2 червня для дітей влаштували театралізоване свято та солодкий стіл. У новій спеціально-облаштованій кімнаті діти зможуть вчитися разом з мамами куховарити, відпочивати та займатися з логопедом та психологом, розповіла голова реабілітаційного центру Ольга Ашиткова.

Зараз «Світлиця-веселка» майже готова, не вистачає у ній лише української антибутики, говорить голова центру. Без допомоги спонсорів та виграшу у конкурсі міні-проектів «Жемучинкам» було б складно самостійно обладнати кімнату для своїх вихованців. Зокрема, кошти на проводку у новій кімнаті надав благодійний фонд «Патріоти», засновникам якого є нардеп Анатолій Гіршфельд. Допомагають «Жемчужинкам» і інші благодійники, на святкуванні Дня захисту дітей грошовий сертифікат від благодійного фонду «Єдність» голові центру вручила Ольга Федченко. Жемчужинкам ще потрібна допомога небайдужих людей, тому вони й далі шукатимуть благодійників, зазначила Ольга Ашиткова.

Потрібен центру і  реабілітолог, але самостійно виплачувати йому зарплату, а також психологу та логопеду, які вже працюють з «Жемчужинками», можливості немає, говорить Ольга Ашиткова.

За сприянням народного депутата України Анатолія Гіршфельда, керівництво міста разом з головою «Жемчужинок» шукають можливість взяти центр у комунальну власність, чи зробити його державним. Тоді заклад гарантовано фінансуватиметься, а його спеціалісти отримуватимуть зарплату. Поки що це питання знаходиться на стадії обговорення, говорить Ольга Ашиткова. 

{youtube}XmSAHJ6sB6M{/youtube}