У червні лозівчани отримають квитанції за газ +vd

У червні усі лозівчани – із лічильниками і без них – отримають квитанції за газ. Платіжки розноситимуть і надалі, а показання спеціалісти братимуть кожні 6 місяців, розповіли представники «Харківгазу» 9 червня.

У квитанціях вказані перерахунки, через те, що змінилися норми споживання газу. Зараз для лозівчан із газовими плитами та без централізованої гарячої води норма – 4,4м³ газу, для тих, хто має газові колонки – 14, 4м³, говорять газовики. Перерахунки вказали не однією сумою, а розділили платежі на 9 місяців, для зручності споживачів.
Наявність бойлера для нагріву води не змінює норм споживання газу. Однак, якщо споживач вважає, що став користуватися газом менше, він може встановити лічильник.
До 2018 року усі споживачі газу мають бути із лічильниками. У Лозовій планують встановити майже 100 лічильників на будинки, і 340 – індивідуальні. Встановлюватимуть їх безкоштовно.
Показники будинкових лічильників ділитимуть на кількість прописаних жильців у кожній квартирі багатоповерхівки.
Система відключення боржників не змінилася, додали газовики. Як і раніше споживач має близько 2 місяців, щоб розрахуватися за газ.
Спочатку газовики перекривають кран та опломбують його, якщо мешканець квартири зірве пломбу самостійно і почне користуватися газом, його відключать механічно – відріжуть частину газової труби.
Відкривати двері усім, хто представляється газовиками, фахівці не радять. Справжній працівник «Харківгазу» має пред’явити своє посвідчення.
Повідомили газовики і приємну новину – цьогоріч у Лозовій планують відкрити контактний центр для споживачів газу. У ньому надаватимуть допомогу усім, хто цього потребує. Завдяки відкриттю центру взаємодіяти із клієнтами буде зручніше, впевнені фахівці.

{youtube}Vij3AHfhHGw{/youtube}