Студенти Лозівської філії ХАДТ відсвяткували День механіка під Харковом +vd

Студенти Лозівської філії Харківського автодорожнього технікуму взяли участь у святкуванні Дня механіка на базі Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П. Василенка. 5 жовтня для гостей влаштували конкурси, концерт та виставку сільгосптехніки. Свої професійні вміння показали студенти півтора десятка аграрно-технічних навчальних закладів із кількох областей України. Поки хлопці показували професійні вміння дівчата фотографувалися з технікою та брали участь у спортивних конкурсах.

 Такі змагання Харківський університет імені П.Василенка проводить 15 років поспіль. Засновник свята, завідуючий кафедри сільськогосподарських машин Валерій Пастухов розповів, щороку бажаючих взяти участь у конкурсі більшає.

Поздоровити механіків з наступаючим святом та побажати учасникам конкурсу успіхів  приїхали керівники Харківської райдержадміністрації, керівництво університету сільського господарства імені П.Василенка та колишні випускники закладу. Запросили на свято і представників виробників української сільгосптехніки – «ХТЗ», «Завод ім.Фрунзе», «Лозівський ковальсько-механічний завод» ІГ УПЕК.  Серед них інженер з використання сільгосптехніки УКБТШ «УПЕК» Сергій Булава. Він зазначив, студенти університету успішно проводять випробування техніки «Лозівських машин», навчаються на цих агрегатах.

Крім «Кращого фахівця з виконання оранки», «Кращого діагноста» та «Кращого техніка», студенти позмагалися також у номінаціях – «Кращий з теорії інженерних рішень», «Кращий фахівець з виконання обробітку міжрядь», «Кращий налагоджувач» та «Кращий водій трактора».

Переможців та призерів у кожній номінації нагородили грамотами та подарунками – наборами ключів та відкруток. Представник лозівської команди Євген Коростін став одним з призерів у конкурсі «Кращий технік».

Юлія Токар

{youtube}8o070VNF6uw{/youtube}