У Лозовій навчають медіаграмотності містян від 3 до 93 років +vd

Як орієнтуватися у інтернет-просторі? Як відрізнити правдиву інформацію від хибної? Відповідати на ці запитання вчать лозівчан від 3 до 93 років. На гуртках у школах, дитсадках та бібліотеках лозівчан навчають медіаграмотності та медіакультурі.

 Основи користування медіа у дитсадках

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хлопців та дівчат з Лозівського дитсадку №6 навчають медіаграмотності змалечкуЗвичайні заняття у закладі поєднують із медіатехнологіями. На математиці діти рахують кількість граней на сніжинках, які кружляють на моніторі, а на фізкультурі – виконують вправи разом із героями мультиків на моніторі.

З 2013 року заклад бере участь у дослідно-експериментальній роботі з впровадження медіаосвіти. Малечу навчають взаємодіяти із технікою : вмикати комп’ютер та потроху працювати із клавіатурою.  

“Обізнана дитина – це впевнена в собі дитина. Впевненість в собі допомагає їм розвинутись як особистості. Тобто ніде ми від комп’ютерів, від медіа не дінемся. Це – сучасність. І коли дитина впевнено працює, вона медіаграмотна, вона використовуватиме це у подальшому житті”, – ЛЮБОВ БОЖКО, ВИХОВАТЕЛЬ ДНЗ№6 

Медіабезпека та верифікація інформації для підлітків

  Бути медіаграмотними у Лозовій навчають не лише малечу, а й підлітків. У Лозівському Будинку дитячої та юнацької творчості на гуртку медіакультура Олена Коновалова проводить лекції, вчить перевіряти інформацію та працювати із програмами відеомонтажу.     

“Ми вчимося відрізняти важливу інформацію, а також вчимося постити у себе на сторінках лише ту інформацію,
яка перевірена, так як вони майбутні журналісти, вони спочатку перевіряють, і навчаються самі знаходити
потрібнеі обробляти, а не вірити пліткам, чуткам. Звісно, вони вже знають, що не можна давати свій номер
телефону невідомим людям і свої дані”.
ОЛЕНА КОНОВАЛОВА, КЕРІВНИК ГУРТКА «МЕДІАКУЛЬТУРА» ЛОЗІВСЬКОГО БУДИНКУ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ                                                                                                                                          

Електронне листування та онлайн-банкінг для страших

Бути медіаграмотними хоче не тільки молодше покоління, а й старше. Лозівська Юнацька бібліотека виграла конкурс «Бібліоміст», завдяки цьому отримала комп’ютери. Тепер ними безкоштовно користуються як школярі, так і люди похилого віку. Однак, якщо для малечі це робота з інформацією, то для старших містян, частіше, для людей похилого віку це знання про те, як створити власну електронну пошту, працювати з онлайн-банкінгом або з урядовими порталами. Завідуюча Лозівською юнацькою бібліотекою Інна Майстренко зазначила, безкоштовним користуванням комп’ютером цікавляться і переселенці з Донецької та Луганської областей.

“Є дуже швидко за день навчаються, є – за два. Питання нові виникають завжди. Ми навчаємо створювати поштові скриньки, навчаємо створювати сторінки в соціальних мережах, спілкуватися через скайп. Це внутрішньо переміщені особи з родичами спілкуються”, -ІННА МАЙСТРЕНКО, ЗАВІДУЮЧА ЛОЗІВСЬКОЮ ЮНАЦЬКОЮ БІБЛІОТЕКОЮ 

І дорослі і малі користувачі інтернету та соцмереж наголосили, у сучасному світі важливо бути медіакомпетентним, це дозволяє критично мислити та відрізняти правдиву інформацію від хибної та недостовірної.

Як облаштувати дитячу кімнату? Багато батьків втілюють в реальність переваги дітей. Однак головним критеріїв вибору меблів є практичність і функціональність. Дитячий диван Дельфін можна вибрати на сайті https://mebli-zakaz.kiev.ua . Заходьте і вибирайте.

___________________

На правах реклами

            {youtube}GC-FOy-8tsg{/youtube}