У Лозовій поки що не закриватимуть ринки, де продають свинину +vd

У Лозовій поки-що не закриватимуть ринки, де продають свинину. Про це повідомив виконуючий обов’язки начальника управління держпродспоживслужби Олександр Гончаров. За його словами, з початку року в Україні зафіксували 34 випадки захворювання африканською чумою, 5 з них – виявили на Харківщині.

7 лютого африканську чуму зафіксували на Близнюківщині – за 50 кілометрів від Лозівщини, розповів Олександр Гончаров. Він зазначив, захворювання знайшли у 9 районах Харківської області. Ринки не закриватимуть, однак контроль посилять, зазначив Олександр Гончаров.
Збудник вірусу передається свиням через корм, пасовища, транспорт забруднений випорожненнями хворих тварин. Передати тваринам хворобу можуть птахи, люди, домашні та дикі тварини, гризуни та навіть мухи. Африканська чума передається через контакт з хворими свинями. Щоб визначити чи хвора тварина треба кожен день роботи обходи та перевіряти чи є у свиней симптоми захворювання. Хвороба вбиває тварину за короткий час.
На Лозівщині є 3 господарства, де тримають свиней. Фахівець порекомендував фермерам зменшити кількість голів, щоб мінімізувати ризики.
Вакцини проти африканської чуми немає. Однак приводу хвилюватися лозівчанам, які не тримають свиней теж немає. Людина не хворіє на африканську чуму.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=JApbemfK5Zk{/youtube}