Лозівські рибалки занепокоєні, через браконьєрів у водоймах району може зникнути риба +vd

Лозівські рибалки занепокоєні, ринки міста переповнені рибою, яку зараз не можна виловлювати, адже з 1 квітня розпочався період нересту.  Рибалки зазначають, браконьєри масово сітками витягують з водойм судака, ляща, окуня та плотву. Через це ставки та водосховища можуть опустіти, хвилюються люди. Яку рибу продають на прилавках ринку та звідки її беруть,  наша знімальна група дізнавалася разом з інспекторами рибоохоронного патруля області 6 квітня.

З перевіркою вирушили на Лозівський центральний ринок. Інспектори попросили продавців показати документи на рибу, з інформацією де її виловили та медичну довідку, однак усі необхідні папери надали лише кілька підприємців.

На продавців, які не надали інспекторам рибоохоронного патруля необхідні документи склали адмінпротоколи.

Нерест риби у річках триватиме з 1 квітня по 20 травня, у водосховищах з1 квітня до 10 червня. У цей час ловити рибу можна лише вудкою з 1 гачком, або спінінгом з берега. Інші види риболовлі на цей період заборонені, розповів головний інспектор рибоохоронного патруля у Харківській області Роман Лисенко. За словами інспектора, не можна ловити рибу і тим, хто орендує ставки.

 {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=JPzQ6b2RwEE&feature=youtu.be{/youtube}