Лозівчанок заманюють на сумнівний підробіток за кордон +vd

“Потрібні дівчата віком від 18 до 40 років для оформлення банкетів у Липецьку. Зарплатня 1,5 тис. доларів”. Таке оголошення з’явилося в одній лозівській рекламній газеті.

Жінка, що відповіла за телефоном з оголошення, пояснила: дівчата мають проводити час з людьми в нічних клубах, саунах та готелях, і ніякого оформлення банкетів.

Хоча фраза “інтимні послуги” й не прозвучала, однак, вочевидь, без них заробити таки не вдасться, пояснюють у Лозівському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Його провідний спеціаліст Марина Кириченко говорить: оголошення, де чітко вказують вік дівчат і пропонують захмарну суму за роботу, мають насторожувати.

Ті дівчата, які чітко розуміють, на що йдуть, ризикують опинитися ще й за ґратами. Якщо вони залучать до роботи своїх подружок, то, за законами Російської Федерації, можуть сісти на строк до 10 років.

Соціальні працівники застерігають молодих людей дуже зважено і обережно ставитися до роботи за кордоном. У жодному разі не вірити усним домовленостям. Треба складати договори і уважно їх читати. Для цього угоди мають бути написані зрозумілою мовою. Треба з острахом ставитися до пунктів «інші види праці» та «на розгляд роботодавця».

І обов’язково слід берегти свій паспорт, застерігають правоохоронці. Особливо дівчатам.

За словами помічника начальника місцевої міліції Тетяни Носової, лозівські правоохоронці не фіксували заяви жертв примусової проституції. Не зверталися такі потерпілі і до соціальних служб.

Можливо, обмануті дівчата і є, але вони бояться говорити, пояснюють соцпрацівники. На цей випадок жінкам радять анонімно телефонувати на гарячу лінію Міжнародного жіночого правозахисного центру “Ла Страда-Україна”, тел. 080 050 02 25, або до Центру “Успішна жінка”, тел. 050 195 06 46.

Анна Скрипник

 

{youtube}XbFIN02fb9o{/youtube}