“Укртелеком” досі ремонтує лінії після серпневого буревію на Лозівщині +vd

Без проводового радіо понад 2 місяці. Після буревію, який прокотився Лозівщиною у серпні, у місцевому Центрі електрозв’язку отримали близько 600 заявок на ремонти.

До редакції телеканалу “Сігма” звернулася мешканка лозівської вулиці Курчотова, Тетяна Тарковська. Вона поскаржилася: під час буревію біля її двору обірвало дроти, і вже 2 місяці ніхто не приходить їх ремонтувати. Через це у пані Тетяни не працює проводове радіо. Для неї радіоточка — не лише розрада. Коли у 2008 році у Лозовій спалахнув військовий арсенал, саме з проводового радіо у родині Тарковських дізналися про евакуацію.

Причина затримки ремонтів — це занадто великий обсяг пошкоджень, які завдав мережам серпнева буря. Так пояснює керівник лозівського Центру електрозв’язку Олександр Покусай. За його словами, після буревію диспетчери отримали 600 заявок на відновлення дротів радіо. Для того, щоб в окремих оселях запрацювали радіоточки, потрібні нові трансформатори — старі згоріли, коли закоротило лінії.

Найбільше пошкоджень буревій наніс селищу Панютине — туди науперше були кинуті сили телекомівців, розповідає їхній керівник. Там довелося наново перекладати лінію. Крім того, ремонтникам не вистачало рук на всі аварійні роботи. І, нарешті, гроші на заміну трансформаторів від головного підприємства у Києві теж приходять не одразу, розповів Олександр Покусай.

На вулиці Курчатовій радіо вже підключили. Щоправда, за тимчасовою схемою. По-справжньому тут все відремонтують, коли прийдуть трансформатори, обіцяє головний зв’язківець Лозової. Він говорить, що подібних невирішених заявок залишається не більше 20. Усім таким абонентам зроблять перерахунок.

Валерія Гецко

 

{youtube}cSlmKTTBnZw{/youtube}