Постраждалі від вибухів будинки у Лозовій почнуть ремонтувати у 2013 році +vd

Лозівські будинки, які постраждали від вибухів на арсеналі, наступного року можуть почати ремонтувати. Гроші на ці роботи передбачать у міському бюджеті-2013.

Будинок №16 по вулиці Кулагіна затріщав і почав розходитися після вибухів на арсеналі, говорять його мешканці. Вони кілька років прохають владу допомогти з ремонтом. Самі, кажуть, зробити його не можуть: тут живуть практично одні пенсіонери. Поки мешканці отримують відмови, тріщина росте. Вона збільшилася з 1 до 3 сантиметрів. Це засвідчила комісія, яка обстежувала будівлю.

Мешканці Кулагіна прийшли за допомогою на прийом до міського голови Сергія Степанова 6 грудня. Як підрахували комунальники, на ремонт будинку потрібно близько 18 тисяч гривень. Мер доручив знайти підрядника, який почне відновлювальні роботи негайно. Розплачуватися з ним місто буде з нового бюджету, сказав Сергій Степанов, — у цьогорічному немає коштів.

Чекати наступного року доведеться і мешканцям будинку №15 на вулиці Щорса. Він теж потріскався після вибухів. Жінки, що тут живуть, не можуть відремонтувати будівлю власноруч.

На сьогодні у Лозовій більше 200 будинків, які розсипаються після вибухів. Вартість запланованих робіт перевищує 9 мільйонів гривень. Дати їх мала б держава, але ж не дає — попри усі звернення мерії до керівництва країни, говорить мер. Під час прийому він попрохав мешканку Щорса почекати наступного року. У 2013-му постраждалі будинки частково почнуть ремонтувати коштом міського бюджету. Які саме будівлі під фінансування, вирішуватимуть депутати міськради.

На всі ремонти у міста коштів не вистачить. Тому лозівські самоврядці радять людям вимагати гроші на ремонти у Міністерства оборони через суд. Саме воно має відповідати за наслідки вибухів на військовому об’єкті.

Валерія Гецко

 

{youtube}gbdi0WBdGAQ{/youtube}