Через погоду на Харківщині на кілька годин зупиняли рух великого транспорту +vd

Через туман і ожеледицю у Харківській області вранці 23 січня вантажівкам і пасажирському транспорту заборонили міжміські і міжрайонні виїзди.

Про це повідомив начальник Лозівського відділення Державтоінспекції Сергій Нікітін. Працівники ДАІ чергували на дорогах і повертали фури й автобуси в автопарки. Легковики пропускали під особисту відповідальність водія.

Але негода і необережність таки встигли накоїти лиха. На виїзді з Лозової у бік Павлограду близько 7 ранку вантажний автомобіль ГАЗель зіткнувся з пустим молоковозом. ГАЗель їхала у бік міста, її водій не обрав безпечну швидкість, на слизькому повороті вантажівка виїхала на зустрічну смугу, де і врізалася у ГАЗ, що їхав назустріч. Так причини аварії пояснюють державтоінспектори. Попри пошкодження автомобілів, жоден з водіїв не постраждав.

Дорогу у місці аварії працівники Лозівського райавтодору ще вночі обробили сумішшю води й солі. Таку інформацію ця служба надала Державтоінспекції. Вранці ж райавтодорівці посипали дороги ще й піском.

Однак за сьогоднішньої погоди, коли туман створює на асфальті крижану кірку, зусилля дорожників мають лише частковий ефект, телефоном пояснив начальник райавтодору Олександр Фіронов. Тому, зауважив він, водіям варто уважніше ставитися до вибору швидкості.

За інформацією ДАІ, з початку року на дорогах Лозівщини сталося 7 аварій. У них одна людина загинула й одна постраждала. Протягом січня державтоінспектори зупинили понад півсотні порушників. Кожен восьмий з них керував автомобілем у нетверезому стані.

Валерія Гецко

 

{youtube}-risLlYJUsg{/youtube}