Влада Лозової запитає у громадськості, що робити з лазнею-довгобудом +vd

Це питання підняли на сесії міськради 18 січня. Заразом депутати поцікавилися долею ще кількох занедбаних будівель, що знаходяться на центральних вулицях.

Приєднатися до вирішення долі одного з найвідоміших лозівських довгобудів закликала влада міста громадськість. Від лозівчан у мерії чекають пропозицій відносно банно-прального комбінату. Останні кілька років місто намагається комусь цей об’єкт продати.

Минулоріч лазню збирався купити один з місцевих підприємців, однак не встиг — помер. Після того на оголошений аукціон заявок ніхто не подав, і ціну комплексу знизили. Зараз разом із землею він коштує менше 484 тисячі гривень, повідомив міський голова Сергій Степанов.

Якщо лазня частіше трапляється на очі мешканцям району “сахалін”, то повз недореконструйований кінотеатр “Восток” щодня проходять і проїжджають тисячі лозівчан і гостей міста. Це приватна власність, нагадує мер. Говорить, що господарі згодні продати його — були б бажаючі. Місто допомагало шукати інвестора і у Лозовій, і за межами, однак поки безрезультатно.

Зараз виступити у ролі покупця і щодо кінотеатру, і щодо лазні міський голова пропонує депутатам міськради. Утім, на швидкій відповіді він не наполягає — пропонує ретельно продумати усі можливі варіанти.

У ході розмови народні обранці поцікавилися долею ще однієї руїни, що стоїть у людному місці, – колишнього автовокзалу. З ним, з’ясовується, усе ще складніше: автовокзал як комплекс, разом з усіма комунікаціями, належить приватній особі, і вона хоче за нього дуже великі гроші, повідомив Сергій Степанов. Скільки саме, мер не уточнив.

А ось роботи з добудови лазні обійдуться, за попередніми підрахунками, у 8-12 мільйонів гривень, відповів міський голова на запитання депутатів. Він запропонував їм всю цю інформацію обговорити на засіданнях фракцій.

Валерія Гецко

 

{youtube}fOJeHbJxQpQ{/youtube}