Лозівський ковальсько-механічний завод відзначив 47-й День народження +vd

Зранку заводчани вшанували пам’ять першого директора Федора Супруна, а потім до них приїхав народний депутат України Анатолій Гіршфельд та юні артисти. 

29 березня 1966 року підприємство випустило першу поковку. Відтоді цей день для ЛКМЗ є святковим. Цьогорічні відзначини почалися із вшанування першого директора ЛКМЗ Федора Гавриловича Супруна. Він був ініціатором будівництва заводу у Лозовій, йому завдячують за те, що Лозова з невеличкого містечка стала справжнім містом. Вранці до його пам’ятника керівники ЛКМЗ поклали квіти і вклонилися  на  знак подяки своєму вчителеві.

Продовжили святкування вже на заводі. У конференційному залі підприємства відбувся невеличкий концерт. Але спочатку працівників ЛКМЗ привітав депутат Верховної Ради України Анатолій Гіршфельд. Він спеціально приїхав до Лозової аби розділити святковий настрій із заводчанами.

Анатолій Гіршфельд підркеслив, що ЛКМЗ сьогодні має великий потенціал, і перед ним стоять великі задачі. На цей рік, незважаючи на кризу, заплановано випустити товарної продукції на 700 мільйонів гривень. А ще, як зазначив почесний президент УПЕК, заводчани надзвичайно відповідально ставляться до своєї роботи і до самого підприємства.

Підтвердженням його слів стало нагородження працюючих ветеранів заводу. Серед них —  Микола Гусєв та Володимир Маркуш. Обидва прийшли на підприємство ще у 1965 році, коли завод тільки будувався. Залишаються у строю і зараз. Їх нагородили грамотами та преміями у розмірі 500 гривень. Преміювали й інших заводчан, що працюють на підприємстві більше 40 років.

Подарунки дісталися і молодій заводській зміні, яка навчається у Лозівському професійному ліцеї. Студенти часто радують працівників ЛКМЗ своїми концертами, тож щоб вони це могли робити більш професійно, від благодійного фонду «Патріоти» їм подарували акустичну апаратуру.

Урочистості продовжилися концертом. Окрім студентів ліцею, настрій заводчанам  піднімали вокалісти та танцюристи Палацу культури. Після короткого концерту всі розійшлися по робочих місцях. Працювати.

Інна Воробйова, Валерія Гецко

 

{youtube}VpeiwsSBOzs{/youtube}