Лозівським боржникам почали відключати водовідвід +vd

Лозівським боржникам відключати каналізацію. Перекрили водовідвід тим, хто не відреагував на попередження та у кого найбільша заборгованість.

Вчора, 4 квітня, були перекриті вже 4 квартири з боргами. Перекриттям внутрішньо-квартирної мережі від водовідведення займаються спеціалісти з Первомайського. Для того, щоб відключити каналізацію, їм не обов’язково заходити у квартиру. Увесь процес проходить на даху будинку. Майстри з Первомайського розповідають, що у їхньому місті після таких процедур люди скоріше починають виплачувати борги.

 «Є реагують протягом години. Тобто встановили, тільки спустилися вниз – вже дзвінок, щоб знімали», – говорить Даніїл Єрмак, майстер Первомайського водоканалу.

Самостійно демонтувати заглушку неможливо. Самоправство може призвести тільки до поломки усього стояка, запевняють лозівські комунальники. Начальник цеху водовідведення КП «Лозоваводоканал» Андрій Бакулін розповідає, що демонтажем заглушки будуть займатись теж первомайці. Але знімуть її лише за умови, якщо боржник хоча б частково сплатить борг.

 «Він повинен звернутися до КП «ЖУК», укласти договір на реструктуризацію, оплатити частково борги. І прийдеться оплатити витрати, які зараз ми несемо за установку та демонтаж цієї заглушки. Ця вартість буде в межах 300 грн», – роз’яснює Андрій Бакулін, начальник цеху водовідведення КП «Лозоваводоканал».

Андрій Бакулін сказав, що сподівається на свідомість людей, та на те, що перші відключення  змусять лозівчан справно сплачувати комунальні послуги.

Анна Красноперова

 

{youtube}Qg_YPDThh4E{/youtube}