У Лозовій плату за сміття з травня планують збільшити удвічі +vd

У вівторок, 9 квітня, проекти нових тарифів опублікують у комунальній газеті “Голос Лозівщини”. Замість одного їх буде кілька.

У нині діючому тарифі на вивезення сміття у Лозовій є лише одна складова, — перевезення відходів, хоча, за законом, може бути аж 7, говорить директор “Еко-Сану” Володимир Селезньов. Зараз екосанівці запроваджують другу складову тарифу — захоронення відходів. По суті, це окремий платіж на обслуговування сміттєзвалища. З кожного мешканця багатоповерхівок братимуть по 2,16 грн/міс додатково, газифікований приватний сектор платитиме по 2,35 грн/міс, негазифікований — по 2,46 грн/міс.

За словами пана Селезньова, після затвердження нової складової полігон обслуговуватимуть ближче до санітарних норм. Завезене сміття пересипатимуть 20-сантиметровим шаром землі — щоб воно не розліталося і не горіло. Робитимуть це щобудня, а не 2-3 рази на тиждень, як раніше. Крім того, полігон обгородять, щоб пакети не розліталися.

На третину дорожчає і перша складова тарифу — перевезення відходів. Її затверджували кілька років тому і зараз вона не відповідає реальним витратам, пояснює директор “Еко-Сану”. Для багатоповерхівок ціна підскочить до 4,73 грн/міс на людину, для приватних будинків з газом — до 5,14 грн/міс, для тих, що без газу, — до 5,39 грн/міс.

“Еко-Сан” вводить ще 2 нові тарифи — на ремонтні відходи і великогабаритне сміття. Вивозити його потрібно окремо, щоб не ламалися сміттєвози, говорять в “Еко-Сані”. Разом ці два тарифи коштуватимуть 52 копійки на людину і значитимуться у квитанції окремим рядком.
Затверджуватиме усі нові розцінки виконком Лозівської міськради у кінці квітня. Якщо у його членів не виникне заперечень, тарифи почнуть діяти з початку травня.

Валерія Гецко

 

{youtube}myhpnw9yc6E{/youtube}