У Лозівському районі можуть переглянути перелік доріг, які ремонтуватимуть +vd

Суми ремонтів, які держава виділила на ремонти вулиць Лозівщини, викликали зауваження у депутатів райради, а у райдержадміністрації вже готують пропозиції.

18 квітня на сесії Лозівської районної ради під час затвердження списку доріг, де робитимуть капітальний і поточний ремонти, депутат Микола Васильчук зауважив, що краще б пустити серйозну суму на ремонт однієї вулиці, ніж розпорошувати гроші по селах.

Для прикладу, на вулицю Садову у селі Смирнівка виділили 7,8 тисяч гривень. Як пояснили шляховики, за ці гроші можна зробити лише кілька латок. А на Садовій і асфальту практично не лишилося.

Сільські ради можуть відмовитися від недостатніх сум на ремонти, повідомив заступник голови Лозівської райдержадміністрації Микола Боболєв. Тоді райдержадміністрація як розпорядник коштів запропонує райраді зібрати маленькі суми докупи і переглянути список ремонтів.

“Ті гроші, що виділені, — це дуже мізерні суми. […] Зараз розглядаються питання скоординувати ці гроші, разом закумулювати і виконати роботи, які робитимуться суттєво”, – на сесії сказав заступник голови районної ради Віктор Воскобойников.

Але спочатку сільради мають обговорити первісний перелік, який 18 квітня райрада затвердила одноголосно, зауважив Микола Боболєв.

Під час прийняття рішення депутат Володимир Семенов запропонував управлінню економіки райдержадміністрації встановити, скільки грошей автомобілісти і підприємства Лозівщини віддали державі у 2012 році у вигляді акцизного збору з пального, який замінив транспортний збір. На переконання Володимира Семенова, якщо представники Лозівщини в обласній раді володітимуть цією цифрою, їм простіше буде вибивати гроші на ремонт районних вулиць.

Валерія Гецко

 

{youtube}l6RuAOHX7JY{/youtube}