Лозівські комунальники купують обладнання для відключення боржників +vd

Попередження про відключення каналізації ТРК Сігма

Комунальне підприємство “Лозоваводоканал” купує обладнання для блокування каналізації у квартирах боржників. Відключення планують почати за 10 днів.

Сьогодні, 14 червня, контролери Житлової управляючої компанії почали розносити попередження.

Вони мають обійти майже 97 квартир по всій Лозовій. Попередження отримають ті лозівчани, які заборгували за послуги “Лозоваводоканалу” більше 2 тисяч гривень і спроможні повернути борги, говорить директор ЖУКа Сергій Єршов.

Боржники мають 10 днів на те, щоб заплатити або реструктуризувати свій борг. Ті, хто не відчиняє контролерам, ховається дарма. Комунальниці залишають попередження у дверях — і ЖУК вважає таку людину сповіщеною.

Обладнання для відключення каналізації лозівські водяники більше не позичатимуть у колег з міста Первомайський. “Лозоваводоканал” купує власний комплект. Як говорить його директор Ільяс Калмуратов, це крайня міра, на яку підприємство штовхає безвихідь: за 3 роки існування “Лозоваводоканалу” лозівчани недоплатили йому за надані послуги більше 9 млн гривень.

За один день можна відключити від чотирьох до шести абонентів, говорить. Щоб залишити без каналізації усіх божників, які потрапили до чорного списку, комунальникам знадобиться місяць.

Вперше відключення боржників від каналізації у Лозовій провели у квітні цього року. Тоді відключили 4 квартири, а борги повернули вдесятеро більше громадян, повідомляв перший віце-мер Лозової Володимир Денисенко. Однак в цілому на рівні проплат населення те відключення практично не відчувається, зауважив Ільяс Калмуратов. Поки що, додав він.

 

Валерія Гецко

 

{youtube}OF1TNzt1vJ8{/youtube}