Реформи в шкільних програмах обговорили лозівські освітяни +vd

Педагогічна конференція, Лозова, ТРК Сігма

Іноземну мову школярі вчитимуть з 1 класу, інформатику – з 2-го. Про це педагоги Лозової говорили на своїй конференції, яка пройшла 30 серпня.

Ще один аспект нової реформи – вивчення другої іноземної мови, починаючи з п’ятого класу. Загалом по Україні найбільш обираною стала німецька мова, зазначив головний освітянин Лозової  Олег Інденко. У нашому ж регіоні другою іноземною стала російська.

– Це не тому що у нас немає спеціалістів. Попит на мову стає головним критерієм для визначення другої іноземної мови, – пояснив Олег Інденко.

Нові стандарти у навчанні втілюватимуться у життя поступово. За рік чи два кардинально змінити всю систему неможливо, переконані педагоги. Перші результати освітньої реформи можна буде побачити приблизно за п’ять років, додають освітяни. Завдяки новітнім технологіям втілити нові стандарти у життя стане набагато легше.

Матеріально-технічна база шкіл Лозової відповідає можливостям введення нових стандартів освіти, повідомили керівники навчальних закладів. Комп’ютерів для проведення уроків інформатики вистачає. Теоретично навчальні заклади Лозової до нових реформ у галузі освіти готові, відзвітували освітяни.  Як швидко педагогам даватиметься втілення у життя нових стандартів освіти, покажуть перші тижні навчального року та найближчі батьківські збори.

Олена Коваленко

 

{youtube}nVnCVnPcNj4{/youtube}